"Voor mij is de grote kracht in de films van Karel dat ik iedere keer weer vanaf het allereerste moment geboeid ben. Zijn shots zijn mooi en verzorgd, het montageritme is spannend en muzikaal, de scenario’s zijn goed, zijn muziekkeus zeer origineel. Maar het is méér dan dat. Of het nu gaat om fictie, of een korte documentaire over het zagen van een plank, hij weet direct een sfeer te creëren waarin ik méégenomen wil worden. De manier waarop Karel beeld, geluid en verhaal samenvoegt maakt dat wat hij je aanbiedt veel méér is dan de spreekwoordelijke ‘som der delen’. En dan maakt het eigenlijk niet meer uit waar het over gaat, dan heb je altijd een verhaal." ~Joost Honselaar, televisieregisseur en filmmaker.
"In december 2021 werkte ik als regisseur/cameraman met Karel Adriaansz aan een muziekregistratie van het vocaal ensemble ‘Nederlands Bach Consort’. Het ensemble zong vier verschillende werken. Kenmerkend voor deze registratie was dat de werken diverse keren werden herhaald zodat vanuit verschillende camera standpunten opnames gemaakt konden worden. In dit project heb ik met Karel in de hoedanigheid van cameraman samengewerkt. Karel is een fijne jongen om mee te werken. Hij heeft een goede technische basiskennis en hij bleek al in de voorbereidingen zeer leergierig te zijn. Hij heeft uitstekend gevoel voor beeld. Hij speelt met kadrering en scherptediepte en denkt na over lens-keuzes. Ik vind het sterk dat hij duidelijke ideeën over zijn eigen stijl heeft, zoals blijkt uit een andere productie van zijn hand. Ik ben heel benieuwd hoe deze ideeën zich verder zullen ontwikkelen en uiteindelijk tot een eigen signatuur gaan leiden." ~Toon de Zoeten, filmmaker.
"Ik ken Karel als een gepassioneerde slimme jongen die gaat voor wat hij wil. Het ontbreekt hem soms aan overzicht maar dat lost hij zelf graag op door  structuur aan te brengen. Hij kan soms wat koppig zijn en zich in zichzelf verliezen, maar over het algemeen staat hij erg open voor feedback. Karel is heel leergierig en dat valt ook terug te zien in zijn verschillende bezigheden. Ik heb zelf het idee dat Karel beter leert in de praktijk met voornamelijk veel herhaling. Hij is heel betrouwbaar en nooit te laat dus je kan altijd op hem rekenen" ~Mats van der Weerd, voormalig medeklasgenoot opleiding AV-specialist.
"Karel’s kracht ligt in zijn eigen artistieke en creatieve kwaliteiten die juist zonder druk door externe factoren die in een strak georganiseerd teamverband altijd een belangrijke rol spelen, optimaal tot bloei kunnen komen. Karel kan individueel heel veel en in zijn hoofd zit het vol met prachtige ideeën die hij zolang hij in een heel klein team kan werken met mensen die hem begrijpen en zijn kwaliteiten (willen) zien op een hele fraaie manier vorm kan geven. Ik hoop van ganser harte dat hij in zichzelf blijft geloven want hij kan veel meer dan hij ooit dacht." ~Rob Kraak, voormalig directeur DeventerRTV.

Ook interessant